Over Salaris Netwerk
Foutenverslagen verstuurd over verkeerde sectorcode

In de zevende aangifteperiode hebben sommige werkgevers een brief van de belastingdienst ontvangen. Dit foutenverslag is verstuurd als consequentie van een controle van de sectorcode. Werkgevers die dit rapport hebben ontvangen, hebben volgens de belastingsdienst sectorgegevens vermeld die onjuist zijn m.b.t. de beschikking sectorindeling.

Als gevolg van een verkeerde sectorcode is de waarschijnlijkheid groot dat ook de sectorpremie, zoals de gedifferentieerde premie Werkhervattingkas incorrect is. Ook De premie moet dan verbeterd worden. 

Waar vindt u de juiste sectorcode?

De correcte sectorcode en risicopremiegroep komt u in de beschikking sectoraansluiting tegen. Deze beslissing wordt door werkgevers ontvangen als ze bij de belastingdienst aangeven dat ze werknemers aanstellen, die verzekerd zijn voor de werknemersverzekeringen. Bovendien staat de correcte code in de jaarlijkse bepaling: Gedifferentieerde premie Werkhervattingkas. 

Verkeerde sectorcode ingevuld – Wat nu?

Als u de verkeerde sectorcode heeft aangegeven, kunt u dit met een correctiebericht verbeteren. Vul de passende sectorcode en risicopremiegroep in en verzend het.

Heeft u een andere mening of nog geen beschikking ontvangen?

Als u vindt dat uw aangegeven sectorcode en risicopremiegroep toch juist is, verzend dan een schriftelijke mededeling aan uw belastingskantoor.

Heeft u de beschikking sectoraansluiting nog niet ontvangen? Dan kunt u deze aanvragen met het formulier ‘Melding loonheffingen premies werknemersverzekeringen betalen’.

 Controle van eerdere aangiften

De belastingsdienst raadt aan dat, als een incorrecte sectorcode in de zevende periode is ingevuld, het verstandig is vroegere aangiften ook nog eens te controleren en indien nodig te verbeteren. 

Vragen?

Heeft u nog vragen of onzekerheden m.b.t. dit onderwerp of andere aspecten van salarisadministratie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Dankzij veel ervaring en passie voor het vak zijn we een betrokken en informatieve aanspreekpartner op alle gebieden van salarisadministratie.

 

WILT U MEER WETEN OVER DIT ONDERWERP? NEEM DAN SNEL CONTACT MET ONS OP!