Over Salaris Netwerk
De correctie van vorige loonaangiftes

Stel het volgende scenario: u heeft een loonaangifte over een loontijdvak verzonden en ziet nu pas dat de verstuurde aangifte onjuistheden bevat of onvolledig is. In dat geval is het mogelijk dat u een correctie aan de belastingdienst stuurt. Let hierbij goed op, omdat u uw aanpassingen in een zogenoemde “losse correctie” moet versturen. Dat betekent dat u de aanpassingen los van de reeds ingediende aangifte loonheffingen verzendt. 

Bent u van plan dit jaar correctie van uw aangiften te maken voor de jaren: 2011, 2012, 2013, 2014 of 2015? Gebruik daarvoor de aangifte- en administratiesoftware van het jaar in kwestie. Let goed op dat u ook altijd de specificaties van het desbetreffende jaar aangeeft. Dat houdt in dat u gebruik maakt van de percentages, tabellen en heffingskortingen die in het te verbeterende jaar van toepassing waren. 

Belangrijk!

De belastingdienst eist dat u uw aanpassingen doorgeeft. Het maakt in dit geval niet uit of u onjuistheden zelf ontdekt of als de belastingdienst deze ontdekt. In het geval dat u zelf een onjuistheid tegen bent gekomen, moet u de losse correctie binnen 8 weken na vaststelling verzenden. Het kan natuurlijk ook zijn dat de belastingdienst u een correctieverzoek gestuurd heeft. In dit document vindt u dan de periode waarin u de losse correctie moet inleveren. 

Aanbeveling

Er wordt aanbevolen dat u de aangiftetijdvakken in 1 correctiebericht naar de belastingdienst stuurt. Het resultaat van deze manier van inleveren is dat er 1 teruggaaf en/of 1 naheffingsaanslag is. Als u per aangiftetijdvak een correctiebericht opstuurt, dan leidt dit tot 1 teruggaaf en/of 1 naheffingsaanslag per tijdvak. 

Nog vragen?

Heeft u nog meer vragen over mogelijke correcties van uw vorige aangiften of de inlevering procedure ervan? Bel ons dan gerust via 0514 – 596 293 en 035 – 642 3894. Wij helpen u graag verder. 

WILT U MEER WETEN OVER DIT ONDERWERP? NEEM DAN SNEL CONTACT MET ONS OP!