Over Salaris Netwerk
Vraag WBSO subsidie 2017 nog in november aan!

WBSO staat voor “Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk”. Het ministerie van Economische Zaken heeft deze wet geïntroduceerd om technische innovatie en ontwikkeling in Nederland aan te sporen.  Werkgevers die binnen hun eigen organisatie nieuwe producten en/of innovatieve productieprocessen uitvoeren, kwalificeren zich mogelijkerwijs voor en WBSO subsidie. 

Om innovatieve bedrijven te steunen met hun projecten en om financiële lasten te verminderen, bestaat er een subsidie die verstrekt wordt door de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). Komt u in aanmerking voor deze subsidie? 

Mag u WBSO aanvragen?

De WBSO is gericht op Nederlandse afdrachtplichtige bedrijven en zelfstandige ondernemers die afdrachtplichtig zijn voor de loonbelasting en betrokken zijn met de ontwikkeling van technische innovaties. Het maakt dus niet uit hoe groot uw organisatie is, maar vooral welke werkzaamheden u uitvoert. U komt in aanmerking voor WBSO als u betrokken bent met:

  • De ontwikkeling van een nieuw technisch product, een innovatief productieproces of een nieuw technisch programmatuur 
  • Onderzoek met de focus op technisch wetenschappelijke doelen. Let goed op, omdat deze categorie bedrijven uitsluit die ook een openbare kennisinstelling zijn. 

Belangrijk! - Deadline 30 november

Als u vanaf januari 2017 direct gebruik wilt maken van de WBSO, is het noodzakelijk dat u uw aanvraag uiterlijk 30 november 2016 inlevert. Deze aanvraag moet middels de werkgever via de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). 

Meer informatie

Als u meer wilt weten over de WBSO en hoe u het precies aanvraagt, bekijk dan dit filmpje of bezoek de site van RVO.nl

Meer vragen?

Heeft u meer vragen over salarisadministratie en regelgevingen voor buitenlandse werkgevers? Neem dan gerust contact met ons op via 0514 – 596 293 en 035 – 642 3894. Wij geven u graag meer informatie en adviseren u over de specifieke regels. 

WILT U MEER WETEN OVER DIT ONDERWERP? NEEM DAN SNEL CONTACT MET ONS OP!