Over Salaris Netwerk
Handige informatiebrochure voor buitenlandse arbeidskrachten

Om buitenlandse werknemers uit de EU beter te steunen met hun woon- en werksituatie in Nederland, heeft de overheid nu een informatiebrochure beschikbaar gesteld. In dit document is belangrijke en wetenswaardige informatie verzameld wat werknemers een betere oriëntatie geeft met betrekking tot de Nederlandse samenleving, arbeidsregels en voorschriften. 

Vooral in bepaalde branches kijken organisaties steeds meer naar het Europese buitenland voor gekwalificeerde vakkrachten. Ook de taalvaardigheid van buitenlanders moedigen werkgevers vaak aan om buitenlandse arbeidskrachten in te zetten. Niettemin zijn de nieuwe werksituaties, verschillende regelgevingen en vreemde gewoontes vaak verwarrend voor buitenlandse werknemers. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) biedt nu meer hulp door middel van deze praktische brochure. Het document is beschikbaar in vele verschillende Europese talen, maar is vooral gericht op werknemers uit de EU, Noorwegen, IJsland Kroatië, Liechtenstein en Zwitserland. 

Ook handig voor de werkgever

De informatiebrochure is niet alleen handig voor buitenlandse werknemers, maar ook voor werkgevers. Ze kunnen het document naar toekomstige en potentiële werknemers sturen en hun zo vroegtijdig informeren over de werk- en woonsituatie in Nederland. Ook bestaan er aangepaste regels voor buitenlandse werknemers welke met toenemende migratie sterk veranderen. Het is daarom belangrijk voor buitenlandse arbeidskrachten hun rechten en de Nederlandse regelgeving goed te kennen. 

Meer vragen?

Heeft u meer vragen over salarisadministratie en regelgevingen voor buitenlandse werkgevers? Neem dan gerust contact met ons op: +31 (0)514 - 596293. Wij geven u graag meer informatie en adviseren u over de specifieke regels. 

WILT U MEER WETEN OVER DIT ONDERWERP? NEEM DAN SNEL CONTACT MET ONS OP!